Projects

Peter van der Veen

2006. Feest van de Geest, kerk te Wapserveen.

Toelichting schilderijen.
Lux lucet in Tenebris (1).
Lux lucet in tenebris (1).
Lux lucet in tenebris (3).
N.H. kerk Wapserveen.
Klokkenstoel N.H. kerk Wapserveen.

Kunstenaars exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd door de architectuur van kerkgebouwen en het Pinksterfeest. Voor de kerk van Wapserveen een serie gemaakt van zes schilderijen, Lux lucet in tenebris. (Het licht schijnt in de duisternis). In de schilderijen is de witte preekstoel van de kerk verwerkt.


Artists exhibit newly created art, inspired by the arcitecture of churches and PentecostFor the church of Wapserveen I made a serie of 6 paintings. Lux lucet in tenebris. (The light shines into the darkness).

Projects:

Lux lucet in tenebris (4).

2013. Tegelveiling.

Lux lucet in tenebris (5).
Lux lucet in tenebris (6).

Veiling van een beschildere tegel (25x25 cm) t.b.v. Stichting MKI.  De totale opbrenst van de veiling was 16000 euro. Deelnemende kunstenaars o.a. Rob Scholte, Ans Marcus, Sam Drukker.

Flyer tegelveiling.
Epo 100 beschilderde tegels.
.Veiling.
Tegel Peter van der Veen.

Auction of a painted tile (25x25) for the benefit of the foundation MKI, with the patron Desmond Tutu.

Op het podium met veilingmeester Harry Tupan.
Tegels Peter van der Veen.
100 tegels 10x10 als mozaïek geveild.
Tegels Peter van der Veen.
Mozaïek, Middelste tegel rechts Peter van der Veen.
Beschilderde tegel Peter van der Veen.

Lezing over mijn schilderijen bij Broodje Kunst. Een stichting die maandelijks een kunstenaar vraagt  om over zijn werk te praten, met daarop aansluitend een eenvoudige doch voedzame maaltijd.


Lecture about my art.

2014. Lezing/lecture

Lecture about his art in Dwingeloo.

2016. Over the wall

Mede initiatiefnemer tot een serie tentoonstellingen waarin gevluchte  kunstenaars en locale kunstenaars samen exposeren.  De eerste Over the wall expo start in Hoogeveen in Mei 2016  (Schouwburg De Tamboer). De tweede expo start in November 2016   (Kunsthuis Secretarie) in Meppel.


Na het slechten van de muren tussen volkeren en landen in Europa in de 90'er jaren, worden er nu weer overal muren opgericht. "Over the wall, art meets art", is een expositie met als thema hoop, begrip, ontmoeting en vrijheid. Kijk over de muur, kijk achter de muur, doorbreek de muur. Je kunt kunst omkaderen, maar je kunt het niet inkaderen. Kunstenaars ontmoeten elkaar in de uitgebeelde emoties, een indirecte dialoog die taalbarrières overstijgt. Een serie tentoonstellingen, bestaande uit locale kunstenaars en kunstenaars die hier naar toegevlucht zijn. Jonge kunstenaars, die net klaar of halverwege hun studie zijn en zich ineens in Europa bevinden. Hoewel ontstaan uit een volksverhuizing door een oorlogssituatie, gaat "Over the wall" in eerste over kunst. "Art meets art". Getoond wordt hoe kunstenaars vanuit verschillende invalshoeken (Europees/Aziatisch)  en disciplines met de thema's bezig zijn en hoe verschillende opvattingen over kunst tot uiting komen.

De bedoeling is dat mensen die zich tot dit project aangetrokken voelen (kunstenaars/galeries) zelf de handschoen oppakken en een "Over the wall"  tentoonstelling organiseren. Voor informatie kunt U zich altijd tot mij wenden.
Organizer of a serie of exhibitions with Syrian  artists and local artists. First exhibition starts in Hoogeveen in Mai 2016,  the second exhibition is in Meppel in November 2016.

Poster Hoogeveen
Poster Hoogeveen
2016. Flyer over the wall 2.
2016. Flyer Over the wall 2.
2016. Openingsspeech burgemeester van Meppel, Richard Korteland.
2016. Toelichting Over the wall 2.